چند مورد مهم که باید در مورد شرکت ثبت کننده دامین خود بدانید.

انتخاب یک شرکت مناسب برای ثبت دامین، به جهت صرفه جویی در هزینه و همچنین اطمینان از پایداری دامین خود امری بسیار مهم می باشد. در این مقاله به برخی از نکات قابل توجه در انتخاب ثبت کننده دامین  اشاره خواهیم نمود.

1-  دریافت هزینه های گزاف جهت انتقال دامین

تمامی شرکت های ثبت کننده دامین دارای “قوانین” و یا Term ofService”” لیست شده نسبتا طولانی در وب سایت خود می باشند که برخی از شرکت های سودجو، قوانین را به طوری وضع می کنند که به آن ها اجازه می دهد که زمانی که کاربر قصد انتقال دامین خود را به شرکت دیگری داشت، آن ها قادر باشند مبالغ اضافی و غیر معقولی را از مشتریان خود دریافت نماید. این مبالغ در برخی از اوقات 2 یا 3 برابر قیمت اصلی دامین می باشد. قابل ذکر است که دریافت چنین هزینه هایی مخالف قوانین وضع شده توسط ICANN برای انتقال دامین می باشد و کاملا غیر قانونی است.

2 – قوانین غیر معقول

اکثر مردم (تقریبا هیچ کس) قبل از خرید آنلاین خود، قوانین ارائه سرویس شرکت یا فروشگاه مربوطه را مطالعه نمی نماید. این موضوع باعث می شود تا برخی از شرکت ها قوانین غیر معقولی مانند مورد ذکر شده در فوق برای انتقال دامنه ها را در قوانین خود بگنجانند. بنابراین توصیه می شود، اگر قصد ثبت دامنه در شرکت خاصی دارید، حتما قبل خرید سرویس خود قوانین آن شرکت را به صورت کامل مطالعه فرمایید.

3 – پرداخت برای سرویس های طولانی مدت

در برحی مواقع ممکن است که کاربر، دامین خود را برای برخورداری از تخفیف های در نظر گرفته شده به مدت طولانی تری مثلا 5 سال ثبت  نموده و هزینه آن را پرداخت کند. در این زمان کاربر انتظار دارد که دامین او نیز برای مدت 5 سال اعتبار داشته باشد، اما متاسفانه برخی از شرکت ها مبلغ لازم جهت تمدید 5 ساله را از مشتری دریافت کرده ولی دامین او را تنها به مدت یک سال تمدید می نمایند و مابقی هزینه را به سود شرکت مصرف می نمایند، سپس در هر سال دامین کاربر مربوطه را مجددا به مدت 1 سال تمدید می کنند. سیاست پشت این روند استفاده از مبالغ دریافتی از مشتریان می باشد و همچنین با این روند اگر تا قبل از اتمام 5 سال کاربر بخواهد دامین خود را به شرکت دیگری انتقال دهد، آن شرکت می تواند خدمات خود را از روی دامین مربوطه برداشته و پول کاربر را نیز مسترد نسازد.

برای جلوگیری از بروز جنین اتفاقاتی، برای اطمینان از مدت اعتبار دامین خود می توانید به سایت های Whois رایگانی مانند who.is مراجعه فرمایید.با ورود اسم دامنه خود در سایت هایی مانند سایت مذکور میتوانید مدت اعتبار واقعی دامین خود را بررسی نمایید.

4 – هزینه های دریافتی جهت ویرایش اطلاعات Whois

هربار که شما دامینی را ثبت می نمایید، اطلاعات شخصی شما به همراه مدت اعتبار و زمان ثبت آن، در یک دیتابیس به نام Whois و قابل دسترس برای عموم به نمایش در خواهد آمد.

بسیاری از شرکت های نامعتبر، با هزینه های پایینی دامین شما را ثبت می نمایند، اما هر وقت که قصد ویرایش مشخصات فردی خود که در Whois به نمایش در می آید را داشته باشید، مجبور به پرداخت هزینه اضافی خواهید بود.

همچنین برخی دیگر از شرکت ها، هرموقع که اطلاعات دامین خود را ویرایش می نمایید، آن را به مدت 60 روز قفل می کنند تا قادر به انتقال آن به شرکت دیگری نباشید.

5 – سو استفاده از امکان مخقی کردن اطلاعات Whois

از آنجا که اطلاعات Whois دامین شما برای عموم قابل نمایش می باشد، ممکن است مایل باشید تا آن ها از دید عموم مخفی سازید.برخی از شرکت با زمانی که متوجه می شوند شما اطلاعات Whois خود را مخفی کرده اید، مالکیت دامین شما به نام خود تغییر می دهند، بنابراین در هرزمان که مایل باشند می توانند دامین مربوطه را از اختیار شما خارج سازند و یا با دریافت مبالغ زیادی مجددا آن را به مالکیت شما در می آورند.

6 – استخراج و سو استفاده از اطلاعات Whois دامین

بسیاری از افراد و یا روبوت های تحت وب برای مقاصد بازاریابی و تبلیغاتی، اطلاعات شخصی Whois دامنه شما مانند : شماره تلفن، شماره فکس، آدرس ایمیل، آدرس پستی و … را استخراج کرده و در دیتابیس خود ذخیره می نمایند در هر زمان بتوانند ایمیل ها و یا بسته های تبلیغاتی که بسیاری از موارد نیز آزاردهنده هستند را برای شما ارسال نمایند. بنابراین مایه تعجب نیست که بسیاری از افراد می گویند از زمانی که دامین خود را ثبت نموده اند، ایمیل های Spam بسیار زیادی در میل باکس ایمیل خود دریافت می کنند.

برای جلوگیری از این اتفاق شما می توانید با استفاده از قابلیتی مانند IDShield این اطلاعات را از معرض دید همگان مخفی سازید. این قابلیت نیز از امکانات رایگان و بسیار ساده می باشد که برخی از شرکت های سودجو در قبال فعال سازی آن نیز مبالغ اضافی را از کاربران دریافت می کنند.

در بعضی از موارد نیز شرکت های ثبت کننده دامین شما ممکن است تا پیشنهاد دامین شما را به فرد دیگری که دامینی با نام مشابه شما دارد بدهد و بنابراین ممکن است تا ناگهان کنترل دامین خود را به صورت کامل از دست بدهید.

7 – قابلیت Registrar-Lock

اتفاقاتی مانند فروش غیر قانونی دامین و یا انتقال غیر قانونی آن که در موارد فوق توضیح داده شد، همواره یکی از مشکلات و نگرانی های مهم کاربران بوده است. قابلیتی تحت عنوان Registrar-Lock به منظور جلوگیری از این اتفاقات به وجود آمده است که با استفاده از آن و قفل نمودن دامین خود، دیگر هیچ کس نمی تواند دامین شما را به شرکت و یا شخص دیگری انتقال دهد. این قابلیت موجب وجود آمدن امنیت در نگهداری دامین ها می گردد، و بسیاری از شرکت های حرفه ای این حوزه، به صورت پیش فرض قابلیت فوق را بر روی دامین های شما فعال می نمایند.

اما با تمام مزیت های موجود، بازهم یک راه سو استفاده برای شرکت های سود جو از طریق این قابلیت وجود دارد. به صورتی که شرکت مذکور هیچ وقت دامین شما را ازحالت قفل خارج نکرده و به شما اجازه انتقال آن را به جای دیگری نمی دهد.

8- Auth code دامنه

برخی از پسوندهای دامنه ، جهت جلوگیری از انتقال غیرمجاز دامنه ، از پروتوکلی به نام EPP استفاده می نمایند. مطمئن شدن از ارائه این کد 8 رقمی توسط ثبت کننده به خریدار دامنه، بهنگام نیاز به  انتقال دامنه بسیار مهم خواهد بود.

برای اطمینان خاطر در قبال موضوعات فوق و همچنین موارد دیگر توصیه میشودیک ثبت کننده حرفه ای و معتبر را برای خریداری دامین های خود انتخاب فرمایید.

 


Copyright © Setaregan Computer Center